RÓLUNK

BEMUTATKOZÁS

Szociális Szövetkezetünket 2014 első negyedévében alapítottuk azzal a céllal hogy inaktív munkavállalókat segítünk vissza az elsődlegesmunkaerőpiacra egy nagyon rugalmas és kiszámítható foglalkoztatási forma keretében. Sajábóbonyi üzemünkben ( Miskolctól néhány km-re ) csomagolóanyag gyártást és bérmunkát végzünk a partnereink részére.Célunk egy olyan stabil és erős kapcsolat kialakítása partnereinkkel, hogy érezzék minden időben számíthatnak ránk. Fő elvünk a megfelelő mennyiséget, minőséget és időre végrehajtani a leghatékonyabb módon egységben.

ELŐZMÉNY

A diákévek alatt mint számos más diák Magyarországon, volt alkalmam kipróbálni a diákmunka rendszerét, az iskolaszövetkezeti formát: egy teljesen rugalmas, de ugyanakkor biztonságos rendszert biztosít a diákok részére, hogy tanulmányaik mellett, vagy szüneti időszakokban munkát vállalhassanak, szabályozott és legális keretek között. Ezen gondolatot szerettük volna tovább vinni mégpedig abba az irányba, hogy hogyan lehetne ezt a rugalmasságot a felnőtt munkavállalókra alkalmazni, hiszen az iskolaszövetkezeti cél, hogy bevezessük a diákot a munka világába megegyezik a mi célunkkal, hogy inaktív munkavállalókat segítsünk vissza az elsődleges munkaerőpiacra, azáltal, hogy megismerik, megtanulják és megértik, hogy miért is jó nekik ha dolgoznak és nem a „szociális hálóban” ragadnak.

MÁSAK VAGYUNK, MINT A TÖBBI

Munkajogászok, NGM szaktanácsadók segítségével létrehoztunk egy olyan foglalkoztatási rendszert amely Magyarországon egyedülálló volt 2014-ben. Szociális Szövetkezetünk a versenytársainkkal ellentétben munkaerőt kölcsönöz egyszerűsített foglalkoztatással, és nem tagi formában biztosít munkavégzést a tagok részére. Az szövetkezetünk  munkaerő-kölcsönzési engedéllyel rendelkezik, hiszen munkaerő-kölcsönzéssel biztosítjuk a partnereink részére a munkavállalókat egyszerűsített foglalkoztatási formában. Az egyszerűsített foglalkoztatási forma ( EFO ) maga a foglalkoztatási motor és a szociális szövetkezet a létszámkorlátért felelős intézmény.

TELJES FOGLALKOZTATÁS

Szociális szövetkezetünk elsődleges célja a munkaerőpiacon maradt inaktív (közfoglalkoztatott, megváltozott munkaképességű, tartós álláskereső, kismama, levelező-, félévhalasztó-, estire járó hallgató, fő állás mellett részmunkaidőt vállaló)  munkaerő felkutatása és beintegrálása a munkaerőpiacra.  Legújabb innovatív szolgáltatásunk zsáktelepüléseken munkahelyteremtés uniós támogatásoknak köszönhetően, amely során egy olyan munkaerőpiaci szegmenst szólítunk meg akik értékesek a munkaerőpiacon de az infrastruktúra, családi házhoz kötődés miatt a közmunkát választották. Egy ilyen helyszínünk Sajóbábonyban került megvalósításra, ahol a munkavállalóinkkal bérmunka keretében csomagolási feladatokat illetve csomagolóanyag gyártást végzünk.  Számunkra eredmény amennyiben a munkavállaló 3-6 hónapot követően visszakerülnek az elsődleges munkaerőpiac jogviszonyos szereplői közé és megtalálják hosszútávon a számításukat ezáltal erősítve a magyar gazdaságot.