PÁLYÁZATOK

EURÓPAI UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN CSOMAGOLÓÜZEM KERÜL KIALAKÍTÁSRA, AHOL HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MUNKAVÁLLALÓK FOGLALKOZTATÁSA VALÓSUL MEG BÉRTÁMOGATÁSSAL SAJÓBÁBONYBAN

A GINOP 5.1.3-16-2018-00231 kódszámú, „Csomagolóüzem létrehozása Sajóbábonyban” elnevezésű projekt keretében a Szövetkezet szolgáltatási tevékenységét kívánja bővíteni bedolgozói feladatok ellátásával, csomagoló üzemet kíván létrehozni, amelynek köszönhetően a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaviszony keretében tartós álláslehetőséghez juthatnak. A programba bevont emberek munkaszocializációja fejlődik, munkatapasztalata nő. Olyan munkalehetőséghez jutnak, amely tervezhető jövedelmet biztosít mind az egyén, mind a családja számára. A program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valósul meg, Sajóbábony ipari parkjában.
A projekt összköltségvetése 221 millió forint, amelyből 164 millió forint vissza nem térítendő támogatási forrás. A fejlesztés keretében a Kelet Magyarországi Munkaerőszolgáltató Szociális Szövetkezet a Sajóbábony, Ipari park 024/130 helyrajzi számú ingatlanjának felújítása révén korszerű csomagoló üzemet alakít ki, ahol 31 fő hátrányos helyzetű munkavállaló számára biztosítanak képzést és tartós munkaerőpiaci előrelépési lehetőséget. A projekt 2018.11.01. és 2020. április 30. között valósul meg. A projekt építési beruházással veszi kezdetét, amellyel magastető ráépítéssel bővül a már meglévő ingatlan. A papíripari gépek elhelyezésére alkalmas üzemcsarnok kerül kialakításra iroda, valamint öltözőhelyiségekkel, raktározási lehetőséggel. A 31 fő hátrányos helyzetű álláskereső foglalkoztatását 6 fő szakmai megvalósító stáb segíti. Az építés és eszközbeszerzést követően kezdődik meg a munkavállalók foglalkoztatása, akik amellett, hogy új munkalehetőséghez jutnak, csomagolástechnika, valamint stressz és konfliktuskezelési képzésben részesülnek. A támogatott foglalkoztatás 8 hónapon keresztül zajlik. 29 fő esetében napi 8 órás, 2 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló esetében pedig napi 4 órás munkaviszonyban. A támogatott foglalkoztatás követően nem támogatott továbbfoglalkoztatás zajlik, és a térség meghatározó csomagolástechnikai üzeme jön létre. A GINOP 5.1.3-16 Társadalmi vállalkozások ösztönzése elnevezésű program célja olyan vállalkozások létrehozásának ösztönzése, amely piacképes termékeket és szolgáltatásokat állítanak elő. Olyan tevékenységeket kívánnak támogatni, amelyekben ötvöződnek az üzleti és a társadalmi szempontok egyaránt. A szövetkezet által megvalósítani tervezett projekt is ezen célhoz kíván hozzájárulni. További tájékoztatás a projekttel kapcsolatosan a szövetkezet vezetőjétől – Oláh Gyula Csongor – a kelet@szocialis-szovetkezet.hu e-mail címen, vagy a 0630/606-22-15 telefonszámon kérhető.

EURÓPAI UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN CSOMAGOLÓÜZEM KERÜLT KIALAKÍTÁSRA, AHOL
HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MUNKAVÁLLALÓK FOGLALKOZTATÁSA VALÓSULT MEG
BÉRTÁMOGATÁSSAL SAJÓBÁBONYBAN

A GINOP 5.1.3-16-2018-00231 kódszámú, „Csomagolóüzem létrehozása Sajóbábonyban” elnevezésű projekt keretében a Szövetkezet szolgáltatási tevékenységét bővítette bedolgozói feladatok ellátásával, csomagoló üzemet hozott létre, amelynek köszönhetően a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaviszony keretében tartós álláslehetőséghez juthattak. A programba bevont emberek munkaszocializációja fejlődött, munkatapasztalata nőtt. Olyan munkalehetőséghez jutottak, amely tervezhető jövedelmet biztosított mind az egyén, mind a családja számára. A program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valósult meg, Sajóbábony ipari parkjában. A projekt összköltségvetése 221 millió forint, amelyből 164 millió forint vissza nem térítendő támogatási forrás. A fejlesztés keretében a Kelet Magyarországi Munkaerőszolgáltató Szociális Szövetkezet a Sajóbábony, Ipari park 024/130 helyrajzi számú ingatlanjának felújítása révén korszerű csomagoló üzemet alakított ki, ahol 31 fő hátrányos helyzetű munkavállaló számára biztosítottak képzést és tartós munkaerőpiaci előrelépési lehetőséget. A projekt 2018.11.01. és 2020. július 29. között valósult meg. A projekt építési beruházással vette kezdetét, amellyel magastető ráépítéssel bővült a már meglévő ingatlan. A papíripari gépek elhelyezésére alkalmas üzemcsarnok került kialakításra iroda, valamint öltözőhelyiségekkel, raktározási lehetőséggel. A 31 fő hátrányos helyzetű álláskereső foglalkoztatását 6 fő szakmai megvalósító stáb segítette. Az építés és eszközbeszerzést követően kezdődött meg a munkavállalók foglalkoztatása, akik amellett, hogy új munkalehetőséghez jutottak, csomagolástechnika, valamint stressz és konfliktuskezelési képzésben részesültek. A támogatott foglalkoztatás 8 hónapon keresztül zajlott. 29 fő esetében napi 8 órás, 2 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló esetében pedig napi 4 órás munkaviszonyban. A támogatott foglalkoztatás követően nem támogatott továbbfoglalkoztatás zajlott, és a térség meghatározó csomagolástechnikai üzeme jött létre. A GINOP 5.1.3-16 Társadalmi vállalkozások ösztönzése elnevezésű program célja olyan vállalkozások létrehozásának ösztönzése volt, amely piacképes termékeket és szolgáltatásokat állítanak elő. Olyan tevékenységeket kívántak támogatni, amelyekben ötvöződnek az üzleti és a társadalmi szempontok egyaránt. A szövetkezet által megvalósított projekt is ezen célhoz kívánt hozzájárulni. A projektről bővebb információ a www.kmmsz.hu oldalon olvasható, illetve további tájékoztatás kérhető a szövetkezet vezetőjétől – Oláh Gyula Csongor – az olah.csongor@kmmsz.hu e-mail címen, vagy a 0630/606-22-15 telefonszámon kérhető.